sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Home: Sisäkatto

Tällä hetkellä raksalla paneudutaan sisäkaton tekoon. Kävimme valikoimassa vanerit viikon alussa ja huomenna pääsemme hakemaan ne (kiitos ison automme, emme tarvitse kuljetusta)! Mies on ahkeroinut ruokailutilan alaslaskun kimpussa ja sai cyproc-levyt kattoon.


Alaslasku, cyproc-katto, vinot kattopinnat vanerilla.
Muualle sisäkatot tulevatkin pitkälti 9mm paksusta vanerista. Päädyimme siihen materiaaliin sillä se on kevyempää kuin cyproc-levy, helpompaa työstää, eikä työvaiheitakaan ole niin montaa kuin kipsilevyjen kanssa (nauhoitukset, hionnat ym.). Emme myöskään halunneet roiskerappausta tai muuta kattopaneeli-materiaalia, sillä ne eivät vaan miellyttäneet. 


Kattomateriaalien etsintä tuotti päänvaivaa, sillä yksinkertaisia ja laadukkaannäköisiä materiaaleja oli todella vaikea löytää. Tasainen kipsilevykatto oli vaihtoehto nro 2 mutta se oli tarkoituksiimme liian painavaa kokonaisuus.


Vanerit ladotaan kattoon tiililadonnan mallilla ja "saumoihin" tulee listat. Katto koostuu 120x250 cm kokoisista suorakaiteen mallisista levyistä. Listaksi tulee kantikas 5cm leveä lista. Vanerikatto (tiililadonnalla) tulee kattamaan olohuoneen sekä makuuhuoneen sisäkatot kokonaan.


Vaneri pintana, on jo itsessään kaunis mutta se pitäisi käsitellä vähintään valkolakalla tai vastaavalla. Kellastumisesta emme olisi innoissamme. Katto maalataan valkoiseksi. Onneksi siihen on luotettava ja tuttu ammattilainen olemassa! 

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen kuuloinen katto, jään odottamaan kuvia toteutuksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotellaan, ehkä jo ensi viikon loppupuolellaan saadaan kuvia ;)

   Poista
 2. Heippa, sulle olis haaste blogissani. :) http://takaisinjuurille.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Saa kommentoida, kiitos! :)