maanantai 31. joulukuuta 2012

Year 2012 - in pics


Vuosi vaihtuu tänään ja vielä ehtii kerrata monia monia tähän vuoteen mahtuvia tapahtumia ja asioita! Meillä "juhlitaan" vuoden vaihtumista vasta huomenna hyvän ruuan ja seuran merkeissä. 
Tässä sitten niitä tapahtumia kuvina tältä vuodelta.
Tai oikeastaan tarina alkaa jo syksyllä 2011, kun tehtiin talokaupat. Aloitimme "helpoista hommista" - eli purkutöistä!  Muutimme pois talolta ennen joulua pienempään väliaikais-asuntoon.
Heti tammikuussa aloitimme ulkokaton uusimisella. Ennen sitä sisäkatot oli purettu, (myrkytetty), ja eristetty. Vanhan katon tilalle tuli uusi konesaumapeltikatto, julkisivu uusittiin samalla ja ilmanvaihtoa parannettiin mm. alipainehattujen avulla.
Talvi oli piiiitkä..purku purkua, tiivistystä, siivousta ym.
Maaliskuun viimeisenä päivänä kaivatimme talon vierukset auki hengittämään/kuivamaan. Samaan aikaan kellarikerroksesta oli purettu suurin osa seinäpinnoista. Julkisivu ja katto valmistui. 
Sisällä kaivuuhommia myös, lattian eristykset yms. sekä lattiavalu. Teimme samalla myös putkitöitä.
Jäätävä siitepölykevät kiusasi minua, Vappu meni raksalla hommissa ja jossakin välissä korjattiin myös yllätyksenä löytynyt valesokkeli.
Kesän tullen hiottiin keskikerroksen betonilaatta ja laitettiin lattialämmitys (Devimat). Ulkona slammattiin sokkelia ja tehtiin viisteitä. Pihan aita purkaantui toimestani. Juhannus tuli ja meni... 
Koko kuuma heinäkuu meni salaojahommissa, meinasi epätoivo iskeä välillä ojan pohjalla. Onneksi hyvät matskut auttoivat eteenpäin. Vihdoin päästiin täyttämään, onneksi oli talkooapua ja koneita.
Mökillä ehdittiin (päätettiin) lähteä käymään edes kerran tänä vuonna. Pihalle kylvettiin nurmikkoa. Alaharvat saatiin paikoilleen, samoin valot sekä esimaalausta. Kauniita päiviä oli... 
Sitten alkoi sataa ja sataa ja sataa...! Nurmikon siemenet kasvoivat hyvin huuhtoutumisista huolimatta. Kellarissa tehtiin väliseiniä ja ulkona uudelleenmuurausta. 
Syyskuu. Sienessä, sadetta, polttarit, aurinkoa ja sanottiin "tahdon" - unohtumaton päivä! 
Häiden jälkeen homma hankaloitui - väliaikais-asuntoon tuli vesivahinko yläkerran asunnosta. Tuli itku, aika monta kertaa! Viikossa sain meille uuden upo-asunnon, hotellissakin oltiin jo pari yötä. Muurin korjausta jatkettiin kun saatiin jälleen kerran muutettua. Sähköjä tuli useampi metri... Ardexin 8+9:llä ja nauhalla tiivistystä (SPU/Kiviseinä). 
Loka-marraskuussa uusittiin lämmönjakokeskus, pihavalot saapuivat, juhlin synttäreitä ja tuli ensilumi. Ikkunanpokat saivat raksalla mustan maalipinnan.
Marraskuussa taisi tulla ensilumi, ei lämpövuotoja katolla - jee! Viimeisiä purkuja... Seiniä tasotettiin ja lunta tuli. Joulua vietettiin kotipaikkakunnan maisemissa.
Tässä sitä nyt ollaan, raksalla tapahtuu kaikkea mahdollista. Nyt ne kivat jutut vasta alkaa. Minä vietän uutta vuotta tismalleen samalla tavalla kuin viime vuonna. Yksin kotona, leffan parissa ja aamulla menen miestä vastaan kun hän tulee töistä! Noin kaunis sää oli vuosi sitten Uudenvuodenpäivänä.

Oikein pirskahtelevaa Uutta Vuotta 2013 kaikille lukijoilleni, 
toivottavasti ensi vuosi tuo tullessaan kaikkea hyvää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos! :)