maanantai 17. marraskuuta 2014

Saunaan!

...toista kertaa nyt! 

Saunassamme oli siis pieniä ongelmia ja lämmittäessä sähkösaunasta tulikin sini-savusauna. Syytä etsittiin ties mistä mutta syylliseksi paljastui parafiiniöljy. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin purkaa kaikki saunasta seiniä ja kattoja myöten. Nyt sitten laitoimme vihdoin uudet paneelit..niitä ei muuten käsiteltykään parafiiniöljyllä. Laude-materiaali pidettiin samana ja se on lämpökäsiteltyä haapaa!

Tarkennukseksi sitten, että syy oli juuri tietyssä parafiiniöljyssä..epäillään siinä olleen jotain epäpuhtauksia. Tätä tutkittiin ihan laboraatiotasolla ja vielä jatkuu! Ensinhän luulimme, että syy on kiukaassa mutta näin ei ollut. Tulikivi hoiti asian kyllä paremmin kuin hyvin, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen vaikka syy ei edes ollut itse kiukaassa! Ei voi kuin kehua Tulikiven palvelua! 


Saunoa pystyy, eikä savua ole enää esiintynyt ja kaikki toimii. Mies teki ilmastoinnin kanssa jotain kikkailuja, joten korvausilma tulee (jos oikein ymmärsin) suoraan ulkoa, eikä pukuhuoneesta, jossa meillä on vielä (huonolla) parafiiniöljyllä käsiteltyä kattoa paikoillaan. Ei mielellään alkaisi purkamaan koko alakerran sisäkattoja kun sitä ei todennäköisesti kukaan edes korvaa. 


Saunassa on ihana tunnelma ja meillä onkin tapana suihkun aikaan laittaa saunaan valot päälle... :) Sitä on niin mukava katsella samalla! Sumu-kiuas on meille aivan täydellinen ja löylyt ovat erittäin pehmeät ja miellyttävät.

En muista olenko kuvannut meidän kylpyhuoneen oven. Savunharmaa liukuovi, joissa stopparit/"hiljentimet". Tykätään ja käytössäkin mukava. Alakerrassa ei olisi ollut tilaa tavallisille aukeaville oville...
Ihanaa, että vihdoin on sauna...
Ja mikä parasta, minäkin voin vihdoin monen monen vuoden jälkeen - saunoa normaaliin tapaan..
terveyskin on näköjään mennyt vihdoin eteenpäin tälläkin mittarilla! 

6 kommenttia:

 1. Nätti se on, tunnelma kohdillaan.Meillä on vastaavantyyppinen valaistusratkaisu kylppärissämme myös.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että homma ratkesi ja pääsette vihdoin saunomaan!

  VastaaPoista
 3. Upea sauna! Minäkin odottelen jo uudessa kodissa olevaa saunaa eniten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, teidän koti näyttää ihanalta :) Odotan teidän kylppäri-kuvia...! ;)

   Poista

Saa kommentoida, kiitos! :)