keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Health: Motivaatio & SISU

Mikä sinua motivoi? 


Katseltiin tätä video-settiä miehen kanssa netistä ja niissä esiintyvä suomalainen CrossFitin maailmanmestari 2009 (palomies) Mikko Salo muistutti mieleeni - ei vaan tämän ihanan miehen, vaan myös CrossFit-liikuntamuodon.
Sealfit - videosarjan katsottuaan, sitä voi taas miettiä hieman tarkemmin niitä itseään motivoivia asioita ja sitä, mistä ammentaa sitä sisua. Monet vaikeudet elämässä on tehty voitettaviksi ja "small victories"-mentaliteettia kannattaa hyödyntää myös elämässä. Keskity pieniin saavutuksiin ja ole iloinen niistä, älä luovuta mutta ole järkevä tavoitteissasi. On tietty hyvä jos näkee aina sen valon tunnelin päässä mutta ehkä sen tunnelin pitäisi olla vähän lyhyempi, niin matka ei tunnu niin pitkältä ja jaksat! Sitten olet jälleen valmis uuteen tunneliin.. if you know what i mean!

Olen itse joutunut välillä kaivamalla kaivamaan positiivista mieltä, sillä tällä hetkellä olen liikuntakiellossa, enkä ole päässyt treenaamaan kunnolla (normaalisti) iäisyyksiin! Tämä kielto tulee pätevältä lääkäriltä ja terveydellisistä syistä. Tästä seuraa mielelle kaikenlaista, itsetunto on ollut kovilla mutta olen oppinut myös hyväksymään itseni paremmin sairauksien myötä. Ihan sairasta ;) Mielummin lepään nyt ja panostan toipumiseen täysillä, jotta pääsen elämässä eteenpäin.

Vaikka itse positiivisuus olisi välillä vaikeaa - kiitollisuus on tullut helposti. Kannattaa kokeilla kiitollisuus-päiväkirjaa, se antaa yllättävän paljon voimaa arkeen, erityisesti vaikeuksien keskellä...

Kai minullakin on vähän sitä sisua  - viiden vuoden taistelu terveyden ja sairauden välimaastossa näyttää jatkuvan. Ei tässä nyt mitään kuolemansairaita olla varmaan oikeasti koskaan oltu mutta mietin välillä sitä, millaista olisi olla oikeasti terve? Voin olla joko pohjalla tai voin hoitaa itseäni niin hyvin kuin vain osaan sekä yrittää iloita niistä pienistä asioista! 

Motivaationi tulee tällä hetkellä siitä, että toivon pääseväni taas urheilemaan normaalilla tavalla. Siitä syystä yritän hoitaa itseäni, levätä ja syödä oikein jotta keho parantaisi itse itseään lääkityksen ohella. Motivoidun myös CrossFit-harjoittelusta... Halu salille on kova! Tietysti se toisi erilaista hyvän olon tunnetta kroppaan ja mielelle. Motivaatio ei ole pelkkä tila, siihen liittyy monia asioita mutta parasta siinä on se, että se saa ihmisen toimimaan määrätietoisemmin. Motivoidun  myös hyvistä päivistä, kuten tänään :) Iloisista ihmisistä ja liikunnan ilosta! 

Tämä oli (jälleen kerran sekalainen) postaus liikunnasta, henkisestä kantista - eli sisusta ;) sekä motivaatiosta.. kaikille naisille ja miksei miehillekin - tahdon omistaa seuraavan videoklipin, joka edustaa myös omaa kauneusihannettani. Ei pelkkä ulkonäkö, vaan myös asenne ratkaisee! Ehkä minullekin voisi olla muistaa ajattelumalli: "Välillä pitää näyttää rumalta, ollakseen kaunis", tällä tarkoitan ähkimistä ja puhkimista naama punaisena hikoillen ;) 

Beauty is StrengthPitkälle on päästy - suunta vain ylöspäin. 
Ja kun se päivä koittaa, että minä jaksan - niin alta pois risut ja männynkävyt!! 

strong mind - strong body

2 kommenttia:

  1. Hyviä pointteja! Toivottavasti pääset taas pian treeneihin kiinni! Minua kiinnostaisi hirmuisesti aloittaa CrossFit, mutta tällä hetkellä punttitreenikin motivoi niin hyvin, että pitäydyn toistaiseksi siinä. Sitten kun se ei enää anna sellaisia kiksejä (ja sitten kun muutenkin on mahdollisuus heittäytyä johonkin uuteen harrastukseen täysillä), aion ilmoittautua jollekin alkeiskurssille ja katsoa, tulisiko minustakin CrossFittaaja :)

    VastaaPoista

Saa kommentoida, kiitos! :)