maanantai 25. maaliskuuta 2013

Health: Terveys-suunnitelma // Doctor calling...


Sain tänään odotetun puhelinsoiton lääkäriltä. Kyselin Armourin annoksesta ja siitä, mitä tekisin annokselle. Viimeisimmät arvot olivat 13.3. TSH 0.02 (0.40-2.50) , T3V 6.8 (1.80-4.20) , T4V 13 (0.9-1.8). Suluissa viitteet MDD:n labra-arvojen mukaan.

Lääkäri kehoitti nyt pitämään annoksen samana, eikä ainekaan laskemaan sitä. Hän myös mietti vaihtoehtoa, että ongelma voi olla jossain muulla osa-alueella johon emme ole vielä päässeet käsiksi. Selvitystyö siis jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... 

Teen pian uudet kortisoli ja kilpirauhas-testit, jonka perusteella voi myös sanoa taas jotakin suuntaan tai toiseen. Täytyy tarkkailla tilannetta Wilsonin syndrooman osalta ja varmistaa, ettei kyse ole esimerkiksi siitä. Toivottavasti tilanne helpottaisi pian ja voisi olla "niin kuin normaalit ihmiset" edes vähän aikaa! Päivä sinne, päivä tänne sitä normaalia hyvää oloa ei tosiaankaan riitä. Syksystä 2011 saakka hyvät päivät on laskettavissa kahden käden sormilla..seriously.

Tällä hetkellä minua häiritseviä tekijöitä on korkea syke (leposyke n.90, kävellessä hitaasti 140-150)

No mutta.. eiköhän tämä raportti riitä nyt. Ne joita tämä asia koskettaa - lähettäkää lisäkysymyksiä tai kommentoikaa jos olette kärsineet samanlaisista ongelmista! Ja saa myös ilmoittaa jos ei kiinnosta ;)

Moido :) 

4 kommenttia:

 1. Kyllä kiinnostaa nämä terveysraportit. Etenkin, kun olet osaavan lääkärin potilaana. Järkyltä kuulostaa nuo oireet. Oma oirehdintani on vielä pumpulissa pyöriskelyä sun oloihin verrattuna (sairastan CU:ta).

  En voi muuta toivoa kuin että syy löytyisi ja pian. Tuollainen epämääräisyys on ihan pahinta. Ai niin, kiitos taas kerran herkkureseptistä! Vadelmapiirakka osu ja uppos :D

  VastaaPoista
 2. No hyvä, että jollekin on myös hyötyä näistä höpinöistä! :)
  Mä ajattelen niin, että kipunsa kullakin eikä niitä voi sinällään oikein vertaillakaan. Mutta hyvä jos olo ei ole vielä näin hankala. Noudatatko jotakin tiettyä ruokavaliota??
  Itse kärvistelin vatsa-oireista 9kk ennen kuin selvisi missä vika, lämpöilyä, kramppeja, wc-käyntejä niin että piisasi...
  Mietin välillä, olisinko voinut estää kilpirauhasen vajaatoiminnan jos olisi ymmärtänyt aiemmin muuttaa ruokavaliota anti-inflammatoriseksi... :/ Toisaalta, en hirveästi harrasta enää jossittelua - täytyy keskittyä tulevaisuuteen eikä murehtia! :)

  Kiva, että on ollut hyviä reseptejä :) Oleppa hyvä vaan!

  VastaaPoista
 3. Aivan ehdoton ruokarajoitus mulla on, että kotimaiset viljat, maito ja palkokasvit on kokonaan pois. Niistä ei pötsi pidä lainkaan. Puhdistetun sokerin syönti / liika sokerin syönti tai liiallinen hedelmien syönti ei käy myöskään. Nyt olen taas siirtymässä pikku hiljaa paleoon, koska se on aiemminkin tuonut hyviä tuloksia. Perunan olen kyllä toistaiseksi pitänyt mukana kuvioissa.

  Aurinkoista pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä linja! :)

   Mukavaa pääsiäistä sinnekin! :)

   Poista

Saa kommentoida, kiitos! :)