lauantai 15. joulukuuta 2012

Health: MDD:n testitulokset (kortisoli)

Sain eilen vastaukset MDD:ltä, ensi viikolla soittoaika näihin liittyen ja sitten seuraava lääkärin (Sovijärvi) tapaaminen tammikuun lopulla. En oikein ymmärrä näistä DHEA-asioista enää mitään mutta täytyy ottaa selvää tarkemmin ja kuunnella mitä lääkäri kommentoi. 


Vointi on ollut todella vaihteleva - esimerkiksi eilen oli aika hyvä päivä ja olin energinen..tänään taas väsyttää niiin paljon! Vatsassa myös suurimmat ongelmat tällä hetkellä, eivätkä naisten joka kuukautiset suosikkipäivät tee oloa yhtään sen hehkeämmäksi. Kilpirauhasen vajaatoimintaa varten menee edelleen Armour Thyroid mutta olen nostanut annosta pikkuhiljaa 60-75mg:aan, nostan aina 15 mg kerrallaan. Täytyy käydä ensi viikolla labroissa ja sitten voi taas nostaa jos siltä tuntuu.

Olen yrittänyt noudattaa saamiani ohjeita juuri lisämunuaisten sekä hermoston ylirasitustilaan liittyen, johon kuuluu mm. aamuisin KYLMÄ SUIHKU!! (not my favourite), lakritsinjuuriteetä kahvin korvikkeena ja runsasta vedenjuontia. 

Liikunnan suhteen, vain kevyttä kävelyä päivittäin, venyttelyä sekä rauhallista hengittämistä ja rentoutumista. Tähän samaan kategoriaan kuuluu myös hengitysharjoitukset ja unihygienia (pimeä huone, ajoissa nukkumaan, jne.). 

Suoliston suhteen tietenkin paleo-ruokavalio (viljaton, maidoton, palkokasviton; ei perunaa, ei tomaattia eikä koisokasveja). Ruoka kypsennettynä, juureksia. Raakoja kasviksia tulisi välttää mikäli tulee sulamattomana ulos. Hiilarit 150-200g/vrk (kilpirauhanen ei tykkää liian alhaisista hiilareista), proteiinit n 2kg/rasvaton painokilo), syö rauhassa aina kylläiseksi ja tosiaan muista kookosöljy. 

Lisäravinteista; entsyymivalmiste joka aterialla (aluksi 1 kapseli viikon ajan, sitten 2 kapselia). Orthoadapt (aluksi 1, nosto 4ään.), L-glutamiinia 10g aterialla, Milk thisle-yrttitipat, C-vitamiinia (3g/vrk), B-complex (2/pv).


Akupunktioon pääsen ensi torstaina ensimmäistä kertaa ja helmikuussa säännöllisesti yhdelle kehutulle ekspertille parin viikon välein.

Huh, vitsit että väsyttää..ehkä pakko ottaa pienet torkut ja sitten käydä hommien kimppuun, joita riittääkin sitten lumitöistä kouluhommiin sekä kotiaskareisiin. Kivaa viikonloppua! 

2 kommenttia:

 1. "Olen yrittänyt noudattaa saamiani ohjeita juuri lisämunuaisten sekä hermoston ylirasitustilaan liittyen"
  Tämä on mielenkiintoista ja kiinnostaisi kuulla lisää. Olen kyllä lukenut aiheista ja lisämunuaisen uupumuksen oireita on itselläni. Mietin sitä, että kun sain siitä L-glutamiinista niin vahvat oireet n.vkon sisään, niin voisiko se johtua jotenkin tuota kautta, kun ainettahan ei suositella munuaisvaivoissa. En tosin tiedä asiasta enkä vaikutusmekanismista, joten puhdas arvaus. Toisaalta on tullut sekin mieleen, että mitäs jos se raju reaktio onkin vain joku parantumisprosessi.. Hm.
  -Auroora

  VastaaPoista
 2. Tuossa yllä oikeastaan ovatkin kaikki ohjeeni...
  En osaa sanoa L-glutamiinista, samaa pohdin nyt kookosöljyn kohdalla sillä sen käytön lisäämisen jälkeen ihoni on tullut entistä epäpuhtaammaksi, onko se vain puhdistusreaktio --en tiedä mutta tuskaista odottaa!

  VastaaPoista

Saa kommentoida, kiitos! :)