keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Onnistumisen ilo - pähkinätön sitruunainen raakakakku!

Olen innostunut raakaleivonnasta! Tai..olen ollut jo pitkäänkin mutta vain suunnittelun asteella kun olen jotenkin pelännyt ohjeita, joissa on miljoona raaka-ainetta eikä suklaan ja marjojen yhdistäminen ole tuntunut minulle luontevalta. 
Nyt sen sijaan, eräs kaunis idolini Karita Tykkä on saanut minut rohkaistumaan ja kun näin hänen instagram-tilillään jakamansa hunajaiset sitruunaleivokset - ohjeen..en malttanut olla kokeilematta! Raakakakut sopivat myös raskausaikana herkutteluun, sillä oma kehoni ei edelleenkään siedä sokeria. Ja muutenkin - parempi näin, onhan raakakakuissa paljon hyödyllistä ravintoainetta ilman makeiden herkkujen huonoja puolia! 


Ehkä parasta ohjeessa on sen raikkaus ja se, että siinä ei ole pähkinää! Tästä iloitsen siskoni vuoksi, sillä hän on pähkinäkiellossa sen arvellaan allergisoivan ja aiheuttavan ongelmia kilpirauhaselle. Taitaa olla sukuvika! 

Karitan ohjeessa on täydellisiä kuvia enkä mielestäni saanut siihen yhtä kermaista koostumusta kuin kuvista voisi päätellä mutta erittäin maistuvaa se oli jokatapauksessa. Eikä yhtään liian makeaa - sitruuna toi kaivattua raikkautta! 

Anteeksi, Karita - lainaan täydellistä kuvaasi... <3 

Pakastin kakun ja hätähousuna minua jäi harmittamaan aika, jonka joudut odottamaan vielä pakastamisen jälkeen, jolloin kakku on juuri sopivan kohmeaa syötäväksi. En tiedä, olisiko se jähmettynyt jääkaapissa. Kokeilin noin 15 minuutin ajan mutta sitten laitoin sen jo pakkaseen (en malttanut odottaa) ...

Ensi kerralla ajattelin käyttää rohkeasti epätyypillistä tekniikkaa raakaleivonnassa, nimittäin liivatelehtiä. Kyllä, juustokakku-fiilis olisi hakusessa ja testasin tätä tekniikkaa jo mustikkakakussani hyvin onnistuneesti. Nyt kakkua ei tarvitse pakastaa eikä tarvitse käyttää pähkinää "hyydytykseen".Nautin omani bulletproof-kahvin kanssa...  

4 kommenttia:

 1. Oi vau, tätä pitää kokeilla! Itsekin seuraan Karitaa ja ihailen hänen juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Oikein piristävä näille pimeille ja sateisille keleille. Parhaiten varmaan tehoaa yhdessä kirkasvalolampun loisteessa nautittuna ;)

   Poista
 2. Näyttää huikean hyvälle. Ihanaa kun ei ole pähkinää!!

  VastaaPoista
 3. Sanos muuta - kyllä Karita osaa ;)

  VastaaPoista

Saa kommentoida, kiitos! :)