tiistai 16. huhtikuuta 2013

Home: Katon vahinko!

Viime viikon lämpiminä päivinä meinasi tulla katolta alas muutakin kuin lumet. Korkeamman lappeen päällä oli vielä lumikerros, joka ei kunnolla päässyt sulamaan sillä suunta on itään. Edellispäivänä katseltiin katon reunan yli tulevaa lumilippaa mutta silloin ne eivät vielä liikahtaneet alas asti.


Seuraavana päivänä mies meni katolle huomattuaan tikkaiden vääntyneen. Paljastuikin, että lumimassat olivat raahanneet lapetikkaita jo pitkän matkaa. Seurauksena se, että lapetikkaiden kiinnikkeet olivat avanneet katon pellit kuin tonnikalapurkin. :/ Kääk! 

Mies tarkasteli auenneita paikkoja ja lopulta lumet lähtivät putoamaan katolta vauhdilla. Mies oli siis tällöin turvassa eikä vaaraa ollut tippumiselle. Vaurio-kohtiin laitettiin sika-massaa, joka suojaa sen aikaa että pellit saadaan korjattua! Onneksi katto on tehty uusiksi, sillä tuollaisen seurauksena olisi voinut tulla myös kosteusvaurio. 
Mikäli pellin läpi on tullut vettä, on se tippunut aluskatteen päälle ja valunut samantien pois. No silti tulee ylimääräisiä kustannuksia, eikä vakuutus korvaa mitään. 
Ensi vuonna täytyy sitten käydä vielä useammin katolla... 


Nohhh, ei muuta kun katse kohti kevättä! ;)

..ja vahinkojenkorjaushommiin...! 

6 kommenttia:

 1. Voi hitsi! Mulle tulee ekana mieleen, että kävikö jokin ulkopuolinen taho asentamassa katon & tikkaat? Siinä tapauksessa näkisin, että olisi ollut heidän vastuullaan kiinnittää tikkaat niin, etteivät ne pääse raahautumaan edes lumikuorman alla. Ja miksi vakuutus ei korvaa?

  Onneksi ei tosiaan tarvitse pelätä kosteusvauriota. Tsemppiä remppaan ja jaksamisia terveyspuolelle. Nyt kun pääsee tekemään sisäpintoja, homma etenee vauhdikkaasti. Onko teillä jo jokin haaveiltu muuttopäivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin sen näkisin... :/ Tikkaiden/katon urakoitsija tulee korjaamaan vahingot, katsotaan meneekö edes osittain takuun piikkiin...

   Vakuutusyhtiön mukaan tilanne/ vahinko ei ole äkillinen tai ennalta arvaamaton koska katoilla on lunta ja kevät tulee - suurinpiirtein näin! Ja että rakenteet täytyisi olla niin lujat, että kestävät varmasti.

   Se kosteusvaurio tästä vielä puuttuisi!! :D Kiitoksia tsempeistä, virtuaalisetkin auttavat kummasti. Raksalla kaikki tavarata pyörii jaloissa ja on ahdasta - tarkoittanee siis sitä, että se edistyy!
   Ei ole vielä muuttopäivää lyöty lukkoon, haaveilen kyllä toukokuun alusta.. :)

   Poista
 2. Höh tyhmä vakuutus, tyhmä tyhmä tyhmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta!! :/ Ei ole tässä projektissa korvannut yhtään mitään, ei edes sitä kun evakkokämpässä tuli vedet yläkerrasta ja oltiin 2 päivää "kodittomia" - yötä hotellissa ja naapurissa :D prkl.

   Poista
 3. Voi ei, onpa ikävä juttu. Näissä rempoissa riittäisi muutenkin ihan tarpeeksi puuhaa, ilman että joutuu uudestaan tekemään jo valmista paikkaa. Mua kypsyttää tällä hetkellä kaikki putkien uudelleen säädöt, lauteiden purut yms joita on jouduttu viime päivinä tekemään kun aina tulee ylläriä yllärin perään. Ja siis nuo vakuutusyhtiöiden selitykset syö myös. Toivottavasti saatte katon tekijältä jotain korvausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ollaan kai miehen kanssa molemmat yritetty unohtaa tämä episodi - ei siis olla puhuttu tästä kovinkaan paljon keskenään. Pakolliset korjausjutut tietty mutta ei juuri muuta :D Keskitytään kaikkeen muhun ;) Korjaus ei pitäisi maksaa kovinkaan paljoa, joten se on hyvä uutinen!

   Voi eiii..mitä säätöä siellä on ollut? Tsemppiä!!

   Poista

Saa kommentoida, kiitos! :)