keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Paleo meets Mokkapalat

Tuttavallisemmin paleomokkapalat! Jep, leivontakiellossa ollaan ( sujuu hienosti - NOT!) mutta ajattelin kuitenkin tehdä jotain kröhöm.. "terveellistä", niin sitä ei laskettaisi leipomiseksi. Ei taida mennä läpi, vai..?

Haaveilin paleotyyliin leivotusta banaanikuivakakusta ja päädyin mokkapaloihin, joten päätin tehdä siitä paleo-version. Yhdistelin eri ohjeita ja muokkasin mieleiseksi. Jauhoina voi oikeastaan käyttää mitä vaan, tällä kertaa en tahtonut tärkkelystä tai lisäaineita, joita gluteenittomissa jauhosekoituksissa on, joten päätin käyttää suht' paleohyväksyttyjä jauhoja. Varmaan onnistuisi pelkästään mantelijauhoistakin...Kookosjauhojen kanssa saa olla tarkkana ettei tule liian jämäkkää lopputulosta. Tässä siis minun versioni ja se on lähes maidoton (voita lukuun ottamatta )ja viljaton + (sokeriton!).  




( Laita uuni lämpenemään 200°c asteeseen )

1. Vatkaa munat ja kookospalmusokeri vaaleaksi vaahdoksi isossa kulhossa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. 
3. Sulata voi ja anna hetken jäähtyä, mittaa "maito" valmiiksi.
4. Yhdistä muna-sokerivaahtoon jauhoseosta varovasti käännellen, 
lisää vuorotellen nestettä eli voisulaa ja "maitoa". 
5. Levitä melko jämäkkä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja lykkää uuniin.
6. 200°c ja 10-15 min. Itse pidin 15 min, ehkä 12 min olisi riittänyt!




Valmista kuorrute jäähtyneelle pohjalle...

1. Mittaa valmiiksi pannulle kookospalmusokeri ja vaahterasiirappi.
2. Erottele keltuaiset erilliseen kulhoon ja vatkaa niitä koneella vaaleaksi vaahdoksi.
3. Kuumenna sokerit pannulla varovasti niin että seos vaahtoutuu hieman. 
4. Älä polta sokeria! 
5. Jäähdytä sokeriseosta hieman mutta älä anna sen jähmettyä. 
6. Ota huoneenlämpöinen/ pehmeä voi lähettyville.
7. Kaada nyt ohuena nauhana keltuaisten joukkoon sokeriseosta ja vatkaa reippaasti samaan aikaan. 
8. Varo ettei keltuaiset juoksetu ( ettei seos ole liian kuumaa ) tai munat liian kylmiä sillä siirappi voi kovettua koviksi klönteiksi. Tein tämän virheen ensimmäisellä kerralla.
9. Lisää joukkoon vatkaten voi. 

10. Jos olet herkkupeppu (kuten minä) - voi alkaa kaduttaa, ettet tehnyt kaksinkertaista annosta!
11. Ja jos olet tässäkin kuin minä, et ole lukenut ensin tätä ohjetta loppuun ;) 

12. Lämpimällä lastalla saa levitettyä kuorrutteen parhaiten.




Enjoy! Päälle voi ripotella mitä ken tahtoo - tai sitten mennä sellaisenaan! 


...saatoin hieman maistaa tuota kuorrutetta ;P nam! 


Psst. Kuorrutteen ohje on Primal Cravings - kirjasta! 


4 kommenttia:

  1. Ah, tuo näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että kuolen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne on!! ..ja mua tässä houkuttaa myös se terveellisyys ;)

      Poista
  2. Olen suunnitellut mokkapalojen leipomista koko viikon, mutta luontaisesti gluteenitonta ohjetta on ollut vaikeaa löytää. (En oikein tykkää valmisjauhoseoksista tai vehnätärkkelysjauhoista..) Ohjetta hakemalla törmäsinkin blogiisi! Tämä ohje vaikuttaa kiinnostavalta ja herkulliselta. Pitää koittaa soveltaa tästä viikonlopun mokkapalat sen mukaan mitä kaapistani löytyy. :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, minäkään en pidä valmisjauhoseoksista sillä ne sisältävät hirmuisesti kaikkea mitä ei edes tarvitsisi! Toivottavasti onnistuit, tää on ihan herkku-ohje! :)

      Poista

Saa kommentoida, kiitos! :)