tiistai 21. tammikuuta 2014

Kuulumisia terveydentilasta...


En olekaan pitkään aikaan kirjoitellut mitään terveys/sairaus-juttuja. Täällä tilanne on odottavalla kannalla, katsotaan mihin suuntaan täytyisi lähteä ja mitä seuraavaksi tutkia. Joulukuu oli aivan karmea, en juuri nukkunut, syke oli todella korkea jatkuvasti ja pienikin rasitus teki huonon olon. Olinkin lähes koko joulukuun sairaslomalla. Pikkuhiljaa lepäämisen myötä olo parani ja pystyin tekemään vähän muutakin kuin maata. Todennäköisesti olin ahnehtinut työteon kanssa liiaksi! 

T3- eli Liothyronin-hoito jatkuu vielä toistaiseksi (40 mikrogrammaa). Katsotaan jatkossa tarvitseeko tehdä jotain lääkemuutoksia. Kiva olisi päästä kokonaan irti lääkkeestä mutta katsotaan nyt ajan kanssa. Lisämunuaisten suhteen tilanne on myös aika herkkä. Liika rasitus todennäköisesti nostaa kortisolitasoja ja olo huononee nopeasti. Esimerkiksi liikunnan suhteen on hankalaa, lenkin jälkeen energiaa kyllä piisaa liiakseenkin, eikä uni meinaa tulla koko yönä mikäli rasitus on ollut liian kova. Seuraava päivä menee myös ikäänkuin krapulassa. Liikuntasuoritukset on siis syytä pitää lyhyinä eli noin 10-20min lihastyöskentelyä; kotona tehdyt oman kehon painolla tehdyt liikkeet ovat sopivimpia. Liika aerobinen on myrkkyä, venyttely parantaa oloa ja aineenvaihduntaa. Lisämunuaisten uupumuksen kanssa on välillä hankala tunnistaa onko kyseessä liian vähäinen kortisoli vai liikatuotanto. Uudet MDD:n kortisoli-sylkitestit täytyisi tehdä lähiaikoina.


Olen yrittänyt noudattaa samaa hyväksi todettua kaavaa ruokailujen suhteen mutta helposti tulee edelleen syötyä liian vähän proteiinia, sillä T3-hoito lisää proteiinisynteesiä. Alussa huomasin hyvin kuinka nälkä minulle yht'äkkiä tuli. Nyt tilanne on tasaantunut, nälkä kyllä on mutta ruokahalua on kateissa. Joulukuussa kaiken syömisen jälkeen tuli niin huono olo, ettei senkään vuoksi tehnyt mieli syödä. Paino sen sijaan on (todennäköisesti) edelleen sama, vaa'alla en ole käynyt. Viherpirtelöitä ja kalaöljyä olen yrittänyt sisällyttää ruokavalioon, jotta keho saisi paljon lehtivihreää tasoittamaan univajeen tuomaa stressiä. Kookosöljy ja maitohappobakteerit ovat myös kovassa käytössä. Tänä iltana aion kokeilla uni-smoothieta jos se veisi minua lähemmäksi untenmaita!

Nyt olo on kutakuinkin ihan ok - ainenkin jos vertaa joulukuuhun! :D Jaksan kyllä päivällä touhuta, ainut ongelma on se, etten nykyisin nuku juurikaan kuin 2-4 tuntia per yö. Ei tee hyvää, ei... Kaikki konstit käytössä, taidan vielä lisätä vähän melatoniinin määrää ja taistella itseni uneen. Klo 22 jälkeen ei nukuta tippaakaan! Ihme homma! Jos pääsisi liikkumaan normaalisti olisin todella onnellinen, maybe someday...!

Olen aloittanut uuden työn, jota teen nyt sivutyönä. Mukavaa vaihtelua eikä rasita fyysisesti! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos! :)