keskiviikko 14. elokuuta 2013

Home: Liian kallis maku...

Mietin, miksei ikinä se asia tai tyyli, josta itse pitää voisi olla hieman edullisempi...? Tuntuu, että kaikki kivat jutut on juuri niitä pari pykälää "liian" kalliita. Tiedätkö sen tunteen kun näkee hinnan ja sisältä kuuluu "auts!"...? Sellainen minulla oli (taas) tänään. Liian kallis maku, nääs.

Mietittiin keittiön alaslaskun kohdalle valaisinta. Pohdittiin keittiön toimintoja, sisustusta ja valaisimen tyyliä. Mietittiin, että valaisin-systeemi saisi olla joko nivelletty valaisin tai ihan matala. Valaisimen tulee olla (sisustuspuuskan tullen..) vaihdettavissa eikä se saisi välttämättä olla suorakaiteen muotoinen. Mieleen tuli eräs valaisin...


Sitten näin hinnan... Se ei ollut aivan siinä suurpiirteisessäkään budjetissa, jonka olen päässäni asettanut tietyille hankinnoille. Voi myös olla, että se on loppupelissä yksinään liian pieni pöydän päälle... Alan välittömästi miettimään seuraavaa vaihtoehtoa, katsotaan mitä löytyy. 

Keittiöön on suunnitteilla mm. seuraavia elementtejä...
Valon värisävy olisi hyvä olla luonnollinen valkoinen valo, n.4000K muistaakseni niin mies toivoi. Sillä kaikki muu; liesituuletin ja työtason valo ovat kyseisiä sävyjä. Jossakin vaiheessa olin varma, että askartelisin alla olevan kuvan kaltaisista valaisimista rykelmän keittiöön. Saas nähdä mitä siitäkin tulisi...Mielessä on käynyt myös Lokki sekä Caravaggio valaisimet...
Saa nähdä mikä tulee olemaan se lopullinen valaisin, johon päädytään.

Tämähän ei ole suinkaan ensimmäinen tai viimeinen kerta kun seinä tulee vastaan budjetissa.. 
Täytyy taas jollain lailla osata kiertää se! ;)

2 kommenttia:

 1. Hei, hieno koti teille tulossa! Halusin vain sanoa, että tuo 4000k on todella kova valkoinen valo. Jos sitä toivotte, niin hyvä, mutta kannattaa käydä jossain tutustumassa noihin sävyihin, niin ei tule pettymyksiä/yllätyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen huomannut. Nämä valaistustoiveet ovat suurimmalta osin miehen toiveita. Makuuhuoneeseen yritän kyllä saada ihan sen pehmeämmän valosävyvaihtoehdon :) Kylpyhuoneen ledivaloissa tuo sävy 4000k oli todella hyvännäköinen.
   Kiitos kommentistasi, näitä asioita miettiessä on kiva saada aina mielipiteitä muiltakin! :)

   Poista

Saa kommentoida, kiitos! :)