maanantai 29. heinäkuuta 2013

Home: Koskematon maaperä... // Garden

Tai ei täällä vielä mitään puutarhaa ole. Vain risuja, kiviä ja nurmikkoa! Aloitin tosin jo kitkemisen ja risujen leikkaamisen eräs päivä naapurin ja meidän pihan rajalta. Tarkoituksena siistiä turhia rikkaruohoja ja risukkoa, joka on ollut villinä monta vuotta. Vein pois noin 5 kottikärryn kokoista kasaa isoja risuja ja siinä vasta oli hommaa.Mehän olemme jo muuttaneet risukko-takapihan melkein kokonaan nurmikoksi, jonka reunalla on nyt tontilta aidaksi kasattuja kiviä. (Ruskea aita on naapurin) Pienemmät, harmaat kivet tuotiin, isommat kuvissa on kaivettu salaojien kaivuun aikaan näkyville takapihan maan seasta. Onneksi tehtiin pihanmuokkaukset silloin, kyllä olisi muuten ollut tuskallista katsella myllättyä pihaa koko kesä. Nyt ollaan hoideltu nurmikkoa ahkerasti! Pidän muuten älyttömästi ruohonleikkuusta!!
Tänään istutin luumupuun pienellä avustuksella tontin rajalle, jossa on jo valmiiksi muitakin luumupuita kivassa suur'piirteisessä rivistössä. Muutenkin tonttia rajaa kivasti luumupuut ja pihlajat. Kitkemistä ja risujen katkomista olisi kuitenkin vielä paaaljon tiedossa, jota varten olen yrittänyt havitella talkoo-porukkaa! Pääsin kuitenkin jo aika monta metriä yksinkin eteenpäin, sillä olen malttamaton näissä projekteissa. 

Kiviaidan (aallonmurtajan) taakse olisi tarkoitus laittaa hortensiaa ja kivien päällinen pitäisi tosiaan kitkeä. Sopivaa kivikkokasvia laitan sitten ensi kesänä, talvehtikoot kivet ilman kasveja. Polku täytyisi myös tehdä, jotta pihalta tulevaa roskaa pääsee kärräämään kallionkielekkeelle. Millähän tekniikalla sitä siistisi kivien vieruksen... kuoriketta, katetta, mursketta vai kivituhkaa? 
Ideoita otetaan vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos! :)