lauantai 29. kesäkuuta 2013

Health: Toipumista päivästä toiseen...


mustikoita, banaania, kookosmaitoa, vettä, maca, ashwaganda, msm, glutamiini, luomukanelia, psylliym,
päällä; mehiläisen siitepölyä, kookoshiutaleita

Pitkän aikaa on mennyt, että olisin ehtinyt istua koneelle päivittelemään (hah, nimenomaan!) terveys-juttuja. Pahoittelen, aikaa ei tunnu riittävän kaikkeen. Päivät menevät töissä tai rakennustyömaalla. Tällä viikolla kotiin ollaan tultu klo 21 jälkeen. Minuun se vaikuttaa niin, että olen täysin yliväsynyt ja uupunut enkä meinaa saada unta vaikka kuinka tekisi mieli. Nukkumaanmenoaika on siirtynyt pakottavista syistä sinne puolen yön tienoille. Ei hyvä, ei hyvä lainkaan. 

Toukokuun lopulla ulkomaanmatka meni aika pitkälti pedissä mutta maisemat olivat kauniit. Olin aloittanut ennen reissua uuden lääkkeen, jossa on vain T3-kilpirauhashormonia - vanhan Armour-lääkkeen rinnalle. Lääkkeen aloitus ei sujunut ongelmitta ja sain yhden suuremman rytmihäiriö-kohtauksen jossa samaan aikaan huimasi ja heikotti. Pelotti. Ilmeisesti lääkeannos oli kokonaisuudessaan vain liian suuri..sen kertoi huono olo, tykytykset ja sykkeen nousu korkeaksi rappuja tai ylämäkeä kävellessä. Lopetin lääkkeen. ja vähensin Armour-annosta puoleen entisestä.

Nämä kilpirauhas-vaivat ovatkin vielä haastavampia kuin suoliston kanssa symbioosissa eläminen. Suoliston saa kuntoon ruokavaliolla ja olemalla tiukasti puhtaalla linjalla mutta hormoni-asiat ovatkin vasta kimurantteja. 

Kesäkuussa kävin Sovijärven vastaanotolla ja hän suunnitteli uuden suunnitelman lääkkeen aloittamiselle. T4:sen muuntumisessa T3:ksi on häikkää, joten pelkkä T3-hoito (aktiivinen muoto) voisi toimia. Sitä ennen täytyy kuitenkin tarkistaa rauta-arvot, jotta muunto onnistuu ja lääke menee kohdesoluille. Varsinaista taidetta tämä kaikki... 

Jatketaan suoliston hoitoa, lisäravinteista voi jo hieman keventää sillä lisämunuaisten tilanne (kortisoli) sekä DHEA-arvot olivat parantuneet - kiitos hyvien ohjeiden ja parhaani mukaan relaamisen. Tällä hetkellä haasteita aiheuttaa kiire ja huono ruokahalu mutta nämä asiathan voi korjata helposti! Normaali-elämä on aika kaukana nyt ja väsyn todella helposti kaikesta ylimääräisestä tekemisestä... 

Nyt sitten rauta-tasoja mittauttamaan ja tarpeen mukaan aloitellaan rautatankkaus (FloraVital) ja uusi lääke mahdollisimman pian! Jos se elämä vihdoin voittaisi... :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos! :)