torstai 2. toukokuuta 2013

Home: Lautaseinä // Takkahuone

Mies askarteli raksalla viime viikolla mm. tämän raakalauta-seinän. 
Olen aivan rakastunut betoniseinän ja tämän vaalean puun yhdistelmään.


Se tulee kuitenkin peittymään puuvahan alle. Etsittiin oikeaa sävyä pitkään ja teimme monta mallipalaa sekä pohdimme erilaisia petsejä, vahoja, lakkoja ja muita pinnoitteita...tämä löytämämme vaha oli paras sekä sävyltään, että ominaisuuksiltaan. 


Kyseessä on vesiohenteinen puuvaha. Mastonin Woodmix Clou puuvaha oli paras tällä kertaa. Soitin viiteentoista (!!!) eri paikkaan etsiessäni sitä hyllytavarana mutta lopulta saimme vain 0,25 l purkin...teimme siitä koepalan ja tilasimme vielä 1 litran rautakaupan kautta.


Aloitin vetämään laudan välejä pikku-sienellä. Laitamme vahaa vain yhden kerroksen jotta säilyy hieman läpikuultavuutta eikä sävystä tule niin tumma. 

Kuvat: Maston.fi

Meille siis numero 23, Kelo! 


Seinän takana on ekovillaa, päällä vaneria sekä lautakoolaus..piti vähän kikkailla että saatiin seinät samaan tasoon. Alunperin ne piti muurata hieman lomittain sillä alla on maanvaraisen laatan saumakohta. Viime vuonna piikattiin koko khh, kph ja sauna hiekalle asti ja tehtiin pohjat uusiksi. Takkahuoneen puoli jäi ehjäksi lattiasta.
Tähän tyyliin... 
Ohoh, viime vappuna kannettiin hiekkaa/soraa ulos alakerrasta...

Tänään tarkoitus vetää lautaseinään loput ja sitten viimeinen kerros... Tulee kiva! 

PS. Edelliseen "puku-postaukseen" emme ole vielä saaneet lopullista päätöstä aikaiseksi. Ensi viikolla selvinnee enemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos! :)