torstai 25. syyskuuta 2014

Ai, että mitä kuuluu?No tänne kuuluu kerrankin hyvää! Mitähän sitä on viimeiksi tänne edes kirjoitellut... näköjään terassi-asiat oli viimeiksi pinnalla. 

Heinä-, elo-, syys- ... Näin monta kuukautta on hurahtanut nopeammin kuin huomasikaan! Juuri katselen ulos vesisadetta ja huomaan, ettei työhuonetta valaise muu kuin näyttöruudun valo. 

Talolla ollaan viimeistelty - ennen kylmiä kelejä, puuttuvia asioita julkisivun suhteen. Takapihan alakerroksen ulkovuoraus on nyt vihdoin uusittu, ikkunanpieliä on tiivistelty ja tuunattu. Peltien maalaus taisi jäädä ensi kaudelle. Aina sitä löytyy kaikenlaista pientä laittamista omakotitalossa. Katollekin asennettiin nyt uuteen paikkaan katon turvallisuustuotteet. Nyt ei pitäisi lumien mukana tulla tikkaita alas ensi talvena. 
Saunan kohtalo on vielä auki. Tässä asiassa taisi isännälle tulla uupumus ja puhti loppui. Olemme analysoineet siis savun ja sieltä löytyi muutamia ainesosia, jotka voisivat johtaa savun jäljille. Kukaan ei oikein osaa auttaa, soitto VTT:lle onneksi selkiytti asiaa mutta ei sieltäkään suoranaista apua ongelmaan saatu. Ei kai auta muu kuin laittaa uudet käsittelemättömät paneelit saunaan ja miettiä miten ratkaisemme sen ongelman, että koko alakerran katto on verhoiltu samalla paneelilla (joka on siis myös käsitelty parafiniöljyllä, joka nyt näyttäisi olevan syy savutukseen). Luulen, että emme käsittele uusia saunan paneeleita millään. ;) Ongelma voi olla parafiiniöljyssä, jolla käsittelimme osan saunan puuosista ja paneeleista. Voisi olla mahdollista, että siinä olsi pieni epäpuhtaus seassa... Koska terveysasiat ovat meille tärkeitä - haluaisimme varmistua, ettei savu ole vaarallista hengittää. Mukavalta se ei ainenkaan keuhkoissa tunnu. 
Kunhan isäntä saa inspiraation panelointiin, luulisin saunan olevan pian taas kasassa, saunottiin sitten tai ei :) 
Tuollainen se sauna jo OLI...

Saunan ilmanvaihdon testaamista...

Olohuoneen ikkunasta on mukava seurata luonnon ja vuodenaikojen muuttumista. Kauriitkin käyvät välillä seikkailemassa ikkunan alla...


Hyvää syksyä kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos! :)