tiistai 19. helmikuuta 2013

Health: Tilannekatsaus terveyteen 2 // Right Now


Olisi kauhian pitkät stoorit kirjoitettavana tänne terveys-asioista mutta tällä hetkellä hartiat ovat niin tuhottoman jumissa ettei koneella istumisesta tule mitään! Huomenna optikolle/silmälääkärille sekä akupunktioon jos saisi helpotusta! Yritän nyt kuitenkin kertoa hieman päivitystä terveys-asioistakin...

Kävin 31.1. viimeiksi lääkärin vastaanotolla ja todettiin MDD:n mikrobiologisen analyysin perusteella, että suolistosta löytyi uusi bakteeri (citrobacter). En tiedä mistä on tullut. Suoliston kunnon parantamiseen sain seuraavia ohjeita: 

1. Acidofilus Forte - kapselit 2 päivässä (kahden viikon ajan) 
2. Healthforce Nutrionals Friendly Force, The Ultimatic Probiotic (ohjeen mukaan)
3. Uva-Ursi: 1 kapseli 3 kertaa päivässä (1 kuukauden ajan) Nimenomaan tämän Citrobacterin häätöön. Life-liikkeestä nimellä Arbutin.

Oli mukava kertoa voinnin kuitenkin parantuneen ja olin voinut nostaa Armouria annokseen 60+15mg ja sain neuvon nostaa vielä lisää jos vointi sallii. Nyt on annos jo 60+60mg. Pystyn nukkumaan ilman tykytyksiä eikä minun ole tarvinnut käyttää lainkaan beetasalpaajaa! Kiitos DHEA-hormonikirvaushoidon. 

Niinkään mukavia asioita ei ole kainaloiden hikoileminen ja ajoittaiset epäpuhtaudet iholla. Paino ei ole vielä laskenut mihinkään - sitä(kin) odotellessa. 
Harmi etten saanut vielä(kään) liikuntalupaa, sykkeet ovat liian korkeat siihen. Rauhallisia (sykkeet alle 140) - lenkkejä saisi tehdä. 

Täytyy vielä myöhemmin keväällä tehdä uusi sylkitesti ja katsoa, missä mennään! 

Akupunktiossa olen käynyt "ahkerasti". Odotellaan vielä pidempi-aikaisia tuloksia mutta kyllä siitä apua kokonaisvaltaisesti on ollut! Mieli on ollut aika vakaa tämän vuoden puolella. En anna kilojen (+7kg) haitata tätä eloa - keskityn paranemiseen ja hyvään oloon! Luotan edelleen siihen, että ne lähtevät kun on sen aika! ( Salaa mielessäni toivon, että ennen kesää :D )

Akupunktiolla jatketaan.. Sieltä on tullut kommenttia pernan ja mahalaukun huonosta kunnosta sekä keuhkojen huonosta kunnosta myös! Mielenkiintoista kyllä on... 

Ruokavalioon on tullut pieniä muutoksia, itseasiassa aika suuriakin - riippuu miten asiaa katsoo! Kiinalaisen lääketieteen mukaan Hirssi olisi pernaa ja mahalaukkua hoitava puuro. Sain tämän ohjeen jo 2 viikkoa sitten mutta en ole uskaltanut kokeilla. Tänään keitin ensimmäistä kertaa puuroa veteen pienen määrän. 
Lasken Hirssin viljoihin, enkä ole vielä kovin varma, että tämä minulle ihmeitä tekisi mutta olen nyt valmis kokeilemaan. Kokeilen tunnustellen oloani... Jos muutosta huonompaan tapahtuu - lopetan. 

Viime viikolla minua vaivasi turvottelu, vatsan epäsäännöllinen toiminta ja kipuilu. Tämä siis ennen kuin aloitin Hirssin. Epäilen syyksi gluteenittomia jauhoja, joista leivottiin ihana ystävänpäiväpiirakka! 
Nyt jauhot sikseen ja kohti uusia seikkailuja - vanhoja unohtamatta! 

Nyt täytyy lähteä ulos nauttimaan HARVINAISESTA ilmiöstä! 
...Nimittäin auringosta! 


PS. Kysykää ihmeessä jos haluatte tietää lisää..jostakin, mistä vaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos! :)