sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Health: Vadelma-Kookos-Piirakka // Paleo-Bake

Leivoin viime viikolla Äidille syntymäpäivä-tortun, paleo-tyyliin! 

Ohjeen kehittelin perinteisestä rahkatortusta. 
Sokerin ja tärkkelyksen vuoksi se ei ole kuitenkaan aivan täydellinen paleo-leivonnainen. 
Please, forgive me!

Ensimmäisessä versiossa oli persikkaa, joka sopiikin erinomaisesti kookoksen kanssa sekä pääsiäisen leivonnaiseksi. Tähän toiseen versioon käytin viime kesän vadelmia.

Yritän ensi kerralla vähentää vielä sokerin määrää ja käyttää kookospalmusokeria.
Jauhojen kanssa voi vielä pelata, mantelijauhoissa on tietysti enemmän rasvaa 
mutta pidän mantelin mausta. Ohjetta on muutenkin mielestäni helppo modifioida mielensä mukaan! 
Voin määrää voisi ehkä vielä myös vähentää hieman.


Vadelma-Kookos-Piirakka

Pohja:

100g voita
vajaa 1 dl "sokeria" (kookospalmusokeri, ruokosokeri)
1 luomu kananmuna
2 dl mantelijauhoja 
0,5 dl riisijauhoja
0,5 dl kookosjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte

4 dl kookoskermaa
1 luomu kananmuna
1,5 rkl maizenaa
vaniljauutetta
vadelmia

Vatkaa pehmeä voi ja "sokeri" vaaleaksi vaahdoksi. 
Lisää kananmuna ja vatkaa. 
Lisää jauhot sekä leivinjauhe.

Sekoita eri kulhossa kookoskerma, kananmuna ja vanilija sekä maizena sekaisin.

Painele piirakkapohjan taikina piirakkavuokaan 
ja esipaista uunissa 200° kunnes hieman kullanruskea. (n.15-20min?)
(Jos olet rohkea, ei tarvitse esipaistaa - minä paistoin kun pelkäsin pohjan jäävän löysäksi)
Lisää hieman kypsentyneen pohjan päälle kookos-seos sekä haluamasi marjat tai hedelmät.
Laita uuniin ja jatka paistamista kunnes kypsä. (n.15-20min?)



Nautiskele kahvin kanssa! :) 

Aika kiva ja hyvänmakuinen, vanilija peittää sopivasti kookoksen makua ja vadelmat toi raikkautta! 

5 kommenttia:

  1. Slurps! :P Ehdottomasti resepti jemmaan, just tällästä mä oon ettinyt! Olen nyt pari viikkoa ollut puputtamatta leipää ja muita jauhoherkkuja ja jotain namia tekis mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä leivättömyyteen ja jauhottomuuteen! Tätä voi ainenkin hyvällä omallatunnolla kokeilla! :)

      Poista
  2. Tää oli tosi hyvää, tein persikoilla ja maizenan korvasin perunajauhoilla. :)

    VastaaPoista

Saa kommentoida, kiitos! :)