sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Sokerilakossa!

..että mitenkä menee? 
Ihan hyvin.. ei suurempia ongelmia, mitä nyt eilen söin granaattiomenaa!  :D 
Tänään taas takaisin ruodussa! 


Tällä viikolla tuli ensimmäinen odotettu "retkahdus", nimittäin mummolassa visiitti. Mummo on oppinut gluteenittomista tuotteista leipomaan ja olin jo valmistautunut siihen, että siellä tarjotaan jotain makeaa, enkä ajatellut kieltäytyä.

ma 3.2. - 
ti 4.2. - 
ke 5.2. - 
to 6.2. mustikkapiirakkaa, 2 Mariannea, hedelmäviipaleita
pe 7.2. - 
la 8.2. granaattiomena
su 9.2. - 

Sinä torstaina tuli siis syötyä mustikkapiirakkaa, hedelmäviipaleita ja 2 mariannekarkkia. 
Ja eilen lauantaina jokin mielenhäiriö pakotti minua syömään jääkaapissa ollutta granaattiomenaa. Onneksi voin lohduttautua sillä, että kyseessä oli hedelmä eikä esimerkiksi muu makea herkku! Tänään taas kiltisti sokerittomalla jatketaan.. vielä siis 23 päivää jäljellä. Meinasin kyllä venyttää sitä vielä parilla päivällä koska olen sortunut 2 kertaa. eli 4.3. loppuisi muuten mutta jos jatkaisi vielä 6.3. saakka :) Ei ole oikeastaan tehnyt edes tiukkaa! 

Ulkona on taas jokseenkin synkkää!

Samalla olen kiinnittänyt huomiota kahvin käyttöön ja se on vähentynyt entisestään. Korkeintaan pikkukuppi per päivä kookosöljyn, kanelin ja vanilijajauheen kanssa! Kahvin tilalle on tullut mm. lakkakääpä- ja pakuritee. Myös maitotuotteet ovat poissa.



Olen myös aloittanut taas liikuntakokeilut! Kyykkyhaasteen merkeissä aloittelin ja olen kokeillut myös muutamaa kevyttä kävelylenkkiä. Ei ole ihan putkeen mennyt. Lisämunuaisten uupumuksen kanssa liikunta ei oikein ole hyvä juttu. Mutta kun olen saanut luvan jo paljon aiemmin kokeilla niin päätin nyt ottaa härkää sarvista (varovasti) ja tunnustella kuinka paljon liikuntaa keho kestää! 
Eräskin iltapäivä lähdin lenkille siinä klo 15 ja kävelin 30 min, tulin sisälle tekemään 100 kpl kyykkyjä enkä nukkunut seuraavana yönä vasta kuin kello 04 jälkeen aamuyöllä. Eli pienet kortisolipiikit tuli otettua. Tänään jumppailin jo klo 11 ; ensin 10 min kävelyä ulkona ja sitten tekemään kyykkyjä 140 kpl sisälle, samalla tein punteilla vähän pystypunnerruksia. Siinä meni varmaan noin 15-20 min. Liian kovaan tahtiin ei voi tehdä kun sykkeet pompsahtaa pienestäkin mutta sain tehtyä ja nyt toivon, että keho rauhoittuu iltaa kohden. Täytyy vielä venytellä... Huomenna eikä ylihuomenna tarvitsekaan siis kuvitella tekevänsä mitään. :) 

Että sellaista...ei olekaan niin helppoa toipua tästä lisämunuaisten uupumuksesta takaisin normaaliksi - jos edes pääsen ikinä normaaliksi. Liikuntaa kuitenkin tekisi mieli harrastaa edes hiukan mutta helppoa se ei ole. Täytyy ottaa siis todella varovaisesti, sillä jos se menee yli - se on aivan kamalaa ja se tietää vuodelepoa, joten sitä emme halua! Kyllä se kesäkin siellä mielessä kolkuttelee..eli sitä kohti! ;)

Nyt kynttilöitä päälle, venyttelemään ja tulsiteetä hörppimään - piikkimatolle ennen yöunia ja toivotaan että tänä yönä tulee enemmän unta kuin 3h.


Rauhallista sunnuntai-iltaa! 


4 kommenttia:

  1. Ei hedelmä ole paha, sitä en laskisi edes mukaan! ;) Tuohan on jo aika hyvä saavutus!
    Sokeri on kyllä niin koukuttava pirulainen, että siitä on vaikea päästä irti. Olin viime vuonna 8kk ilman karkkia, mutta täysi kieltäytyminen sokerista ei koskaan onnistuisi, koska rakastan hedelmiä. Masu kuitenkin reagoi todella voimakkaasti makeaan nykyään, että olisi ihan hyvä jättääkin ne ylimääräiset sokerimätöt pois ruokavaliosta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sen vuoksi pidän nyt tämän "kuurin", jotta vatsa saa rauhassa parantua pakollisen antibioottikuurin jälkeen. Sokerinen ruokavalio kun ruokkii vaan bakteerikasvustoa niin ajattelin pitää nekin vähällä ruualla jotta eivät aivan villiinny ;) Oho! 8kk - hieno saavutus! Ilman sokerihumalaa tuntuu, että aivotkin toimii paremmin eikä tule niitä notkahduksia energiatasoissa päivän mittaan!
      Minullakaan ei jossain vaiheessa maha tykännyt edes hedelmistä... Nykyisin, jostain syystä appelsiinit - minun herkut, aiheuttaa välittömästi vatsakipua, joten pääsinpähän nyt eroon siitäkin :D No more oranges for me!

      Poista
  2. Hei!
    Kiitti kivasta blogista! Ja tsemppiä ja kärsivällisyyttä toipimiseen ja raksajuttuihin.
    Mielenkiinnosta kyselen, miten hoidat crohnin tautiasi ruokavaliolla? Ilmeisesti paleolla? Käytätkö jotain lisäravinteita, probiotteeja ym? Onko jotain ruoka-aineita, jotka eivät ehdottomasti sovi sinulle? Ja jotain, joka on kohdallasi ihan must?

    Sairastan itsekin crohnin tautia, joka on paksusuolessa. Olen saanut oireet kuriin useampaan otteeseen menestyksekkäästi paleolla. Tähystyksen, stressin ja antibioottikuurien vuoksi suoli on tällä hetkellä huonossa kunnossa. Ruokavaliostakin olen lipsunut... Kortisonit eivät oikein tehoa ja lääkäri on maininnut solusalpaajista... joita en haluaisi yhtään!!! Pitäisi äkkiä saada toi suoli rauhoittumaan...
    Kiitos jo etukäteen, jos viitsit vastata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kyllä, paleoliittisesti etenen - aiemmin hieman sovelsin maitotuotteilla mutta ne eivät sovi minulle oikeastaan missään muotoa, niin olen taas jättänyt niitä vähemmälle. Juustoa menee joskus. Kyllä, käytössä on liuta vitamiineja ja hyvä laadukas probiootti (The ultimate probiotic). En siis käytä mitään viljoja, enkä oikeastaan mitään viljan sukuisiakaan.
      Itselläni kesti 2 vuotta päästä lääkkeistä eroon ja mitä tiukemmin noudatan ruokavaliota sitä parempi olo minulla on. Ruuansulatusentsyymeistä on ollut myös paljon apua sillä söin vatsahapon salpaajia ennen jotka ovat heikentäneet omaa vatsahapontuotantoani. Diagnoosin jälkeen olen joutunut syömään 2 kortisonikuuria, molemmat kesäaikaan. Myös elämänhallinta / stressinhallinta on todella tärkeää. Olen aiemmin pitänyt blogia Strong Mind. Strong Body. - sieltä löytyy edelleen juttua, kuvat ovat vain hävinneet bittiavaruuteen.

      Poista

Saa kommentoida, kiitos! :)